Nässelsoppa:
2 l nässlor -plockar du på ladgårdsbacken hos oss
2 msk smör
2 msk mjöl
1 liten finhackad gul lök
8 dl buljong
2 dl grädde
Salt och vitpeppar
Skölj och ansa nässlorna. Koka dem i ca 5 min. Häll av vattnet, finhacka . Fräs nässlorna och löken i smör. Tillsätt mjöl, buljong ochgrädde. Smaka av med salt och lite vitpeppar. Servera med kokta ägghalvor eller knaperstekt sidfläsk.
Jag blir glad av att laga mat. Mat är för mig trygghet och traditioner, men också utrymme för kreativitet och expriment-verkstad.
För oss som sällan kan resa eller ens ta semester är det också ett sätt att göra exotiska utflykter och vardagen lite mer festlig.
Här finns recept på den mat jag lagar just nu, favoriter i repris och bästa knepen!
Håll tillgodo!!
Erika
erika@onsberga.se
Onsberga och Vreta Gårdar
611 99 Tystberga
info@onsberga.se