Julskinka
Våra skinkor är rimmade vid Harsta Rökeri, och du behöver bara klippa upp plasten, skölja skinkan under rinnande kallt vatten för att sedan tillaga den. Så här gör jag:
Svep skinkan i folie, sätt i en kötttermometer och lägg in skinkan i ugnen på 110 graders ugnstemp.
När termometern visar 69 grader är det dags att ta ut den, låt den ligga kvar i folien och svalna något innan griljering.
Ta vara på spadet som bildas, det är myclet gott till alla sorters kålrätter!
Griljering:
Blanda en ägggula med 1/2 dl god senap. Ströbröd att strö över.
Ta av folie och nät från skinkan, skär bort svålen, bred griljeringssmeten över skinkan, strö ver ströbrödet och griljera i ugnen i ca 10 minuter på 200 graders ugnstemperatur.
Färdigt!
Onsberga och Vreta Gårdar
611 99 Tystberga
erika@onsberga.se